Inleiding

Boerderijcomplex bestaande uit BOERDERIJ met aangebouwde STAART (BIJSCHUUR) en een vrijstaande ZUDDENSCHUUR, gelegen in de kom van het dorp; van oorsprong midden 18e-eeuws maar rond 1890 op karakteristieke wijze aangepast. Het erf is gedeeltelijk met keien bestraat. De boerderij is inmiddels in gebruik als woonhuispraktijkruimte.

Waardering

Boerderijcomplex van cultuurhistorisch belang vanwege de groei- en ontstaansgeschiedenis van een representatieve drentse boerenbehuizing; van architectuurhistorisch belang vanwege de ambachtelijke en zorgvuldige vormgeving en de herkenbaarheid ten opzichte van de bijgebouwen en de visuele gaafheid van de dorpse omgeving; van stedebouwkundig belang vanwege de ligging in de kern van het dorp en als belangrijk onderdeel van de oorspronkelijke nederzettingsstructuur.