Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX Boschlust, gebouwd rond 1900 en bestaande uit een boerderij annex voormalig cafe en een stookhut. Het erf, met oude bomen die de oorspronkelijke oprijlaan markeren, is ten dele met klinkers bestraat. De boerderij heeft tengevolge van de doorrit een enigszins afwijkende vormgeving; materiaalgebruik en detaillering zijn traditioneel.

De jongere verlenging van de schuur valt buiten de bescherming.

Waardering

Boerderijcomplex bestaande uit boerderij annex voormalig cafe, stookhut en ten dele met klinkers bestraat erf met oude beuken van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch, typologisch en stedebouwkundig belang; tevens van belang wegens regionale zeldzaamheid qua type en oorspronkelijke dubbelfunctie. Gelegen in het beschermd dorpsgezicht Westervelde (thans in procedure).