Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit een DUBBELE BOERDERIJ gebouwd in ambachtelijke stijl en in oorsprong vroeg 18e-eeuws maar sindsdien aangepast en met een detaillering van de gevels die in hoofdlijnen dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. Tot de bescherming behoren ook de scheef achter geplaatste BIJSCHUUR en de vrijstaande BIJSCHUUR.

Waardering

Het complex is van cultuurhistorisch belang vanwege de ontwikkeling in het agrarisch bedrijf en de daarmee verbonden typologische aanpassingen van de bedrijfsbebouwing; van architectuurhistorisch belang vanwege de vormgeving, het materiaalgebruik en de zeldzaamheid. Daarnaast is het complex van stedebouwkundig belang vanwege de belangrijke uitstraling naar de omgeving.