Inleiding

De KEUTERBOERDERIJ, of zgn. woudboerderijtje van het krimptype, dateert uit ongeveer 1905. Het boerderijtje is gelegen in een lintbebouwing bestaande uit boerderijen en woonhuizen buiten de bebouwde kom in het zgn. coulissenlandschap. Ten zuiden van het boerderijtje ligt een bijbehorend, nog onbebouwd perceel weiland. Het erf is van de weg gescheiden door een haag en twee leilinden; achter het boerderijtje is een moestuin aangelegd. Aan de rand van de erfscheidingssloot, aan de noordzijde, staat een klein STOOKHOK, dat ernstig is verzakt.

De bouwstijl, het materiaalgebruik en de detaillering zijn sober en op traditionele wijze toegepast.

Waardering

Het complex van keuterboerderijtje met stookhok uit ca 1905 is van cultuurhistorisch, architectonisch en typologisch belang vanwege:

- de historisch-ruimtelijke relatie met het omliggende landschap,

- de hoge mate van gaafheid van het complex en de erfindeling,