Inleiding

Aan de noordzijde van de Dorpsstraat gelegen religieus complex, bestaande uit de St. Werenfriduskerk (die reeds rijksbescherming geniet) en de bijbehorende pastorie.

Omschrijving

De St. Werenfriduskerk ligt ten oosten van de pastorie. De gebouwen zijn verbonden door middel van een sluisachtige tussenbouw. De noklijn van de kerk staat haaks op de Dorpsstraat, de noklijn van de pastorie loopt evenwijdig aan de Dorpsstraat.

Waardering

Het complex van kerk en pastorie is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als gaaf bewaard voorbeeld van religieuze bouwkunst uit de tweede helft van de 19de eeuw. Daarnaast is het complex van belang vanwege zijn beeldbepalende situering in het dorp Wervershoof.