Inleiding

Boerderijcomplex bestaande uit een boerderij en een bijschuur. Het erf ligt op een ruimtelijk gezien belangrijke plek, namelijk tussen de oude en de nieuwe ontsluitingsweg van Hees. De erfinrichting bestaat uit een keibestrating, enkele hoogopgaande bomen (eiken) en fruitbomen alsmede een gazon. Aan de achterzijde liggen enkele hagen met een pad naar de oude ontsluitingsweg van Hees. De erfinrichting ondersteunt de kwaliteit van de bebouwing maar behoeft geen aparte bescherming.

Waardering

Boerderijcomplex van architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang vanwege de vormgeving en het materiaalgebruik van het totaal en vanwege de onderlinge samenhang van de onderdelen alsmede de belangwekkende ligging binnen Hees.