Inleiding

Boerderij met woonhuis uit ca. 1895 en diverse schuren die mogelijk dateren uit het midden van de 19e eeuw. Het complex ligt ver van de openbare weg aan het einde van een rechte dreef. Het huidige complex bestaat uit een woonhuis, een dwarsdeelschuur in het verlengde westelijk naast de woning, een veestal en een varkenshok ten zuiden van de dwarsdeelschuur, hiervan gescheiden door de mestvaalt. Ten zuidoosten van het varkenshok bevindt zich een open wagenschuur. Zuidelijk van de woning bevindt zich een bakhuis.

Omschrijving

Het complex is traditioneel van opzet en hoort in verschijningsvorm tot de negentiende eeuwse boerderijtypen. Als één der laatste in deze streek en uit deze bouwperiode bezit de schuur een rieten kap.

Waardering

Boerderij van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden, vanwege gaafheid en vanwege ensemblewaarden.