Omschrijving

Voormalige STALHOUDERIJ; complex bestaande uit KANTOOR met BOVENWONING, RIJTUIGENLOODS en PAARDENSTAL, gelegen op een nagenoeg rechthoekig, diep terrein met de korte zijde naar de Spanjaardslaan. De naam van de architect is niet bekend, maar er valt te denken aan W.C. de Groot. De bouwtijd is te schatten tussen 1890 en 1895. De stijl is eclectisch met overwegend Neo-Renaissance karakter. Het complex bestaat uit een kantoor met bovenwoning en links daarnaast een overbouwde doorrit naar het achterterrein, waar zich rechts van de as in de lengterichting een rijtuigloods bevindt en achter op het terrein dwars op de as een stalgebouw. Waarschijnlijk is er nog een gebouw geweest tegenover de rijtuigloods, waardoor het terrein een symmetrische indeling had.