Inleiding

Agrarisch complex, bestaande uit een 18-de eeuwse BOERDERIJ van het hallehuistype en een half open WAGENLOODS met tasruimte uit ca. 1900. De overige erfbebouwing valt niet onder de bescherming.

Het complex bevindt zich in het buitengebied ten noordwesten van de kern van het dorp Horssen. De half open wagenloods heeft een geheel houten draagconstructie bestaande uit vier, samengestelde gebinten. Het gebouw is loodrecht op de Pannekoeksestraat gesitueerd en bevindt zich op een tiental meters ten noordwesten van het achterhuis van de hallehuisboerderij. De naar het achterhuis gerichte gevel en de gevel evenwijdig aan de straat zijn (bijna) geheel open. Het geheel is fraai gelegen aan de noordelijke rand van de oudste dorpsakker.

Waardering

Agrarisch complex bestaande uit een 18-de eeuwse BOERDERIJ en een half open WAGENLOODS uit ca. 1900.

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een historisch gegroeid agrarisch complex bestaande uit een hoofd- en bijgebouw.

-\tVan stedenbouwkundige / landschappelijke waarde vanwege de situering van het complex in het buitengebied van het dorp Horssen aan de noordelijke rand van de oudste dorpsakker. Het complex is markant gesitueerd aan de Pannekoeksestraat.