Inleiding

Complex bestaande uit grote, vrijstaande VILLA (1) uit 1904 (Huize Marie-Louise) naar ontwerp van F. Dupont, architect te Roermond en vrijstaand KOETSHUIS (2) aan de achterzijde van de villa. Beide complexonderdelen zijn aan de noord-oostzijde van de Kapellerlaan gesitueerd en worden omgeven door een grote tuin.

Waardering

Het complex bestaande uit de grote vrijstaande VILLA genaamd Huize Marie-Louise (1904), naar ontwerp van F. Dupont, architect te Roermond en het vrijstaande KOETSHUIS vertegenwoordigt algemeen belang wegens:

- de ouderdom; - de functionele, historische en ontwerpkunstige onderlinge betrokkenheid van de complexonderdelen; - de betekenis voor de geschiedenis van het wonen; - het belang voor de architectuurgeschiedenigs, die met name in de gehanteerde bouwstijl van de villa tot uitdrukking komt, t.w. Jugendstil alsook in de gaafheid van bouwmassa materiaalbehandeling en detaillering; - het kunsthistorische belang dat in de gaafheid en de geleding van het interieur van de villa besloten ligt; - de samenhangende en veelzijdige historische belevingsmomenten die in het complex van villa en koetshuis tot uitdrukking komen.