Inleiding

Westelijk van de Grindweg en Boezemvaart gelegen complex van voormalige BOERDERIJ 'Bergwijck' en bijbehorend KOETSHUIS/WAGENSCHUUR, in 1859 gebouwd in Eclectische stijl.

N.B. In 1980 werd de boerderij verbouwd tot drie woningen. De Grindweg heette tot 1916 Bergweg.

Omschrijving

Het complex bestaat uit een boerderij en een hiernaast parallel gelegen koetshuis/wagenschuur. De objecten staan met hun voorgevels iets schuin ten opzichte van de Grindweg/Boezemvaart. Het koetshuis is noordelijk van de boerderij gesitueerd. De objecten zijn opgetrokken in gedeeltelijk gepleisterde baksteen en voorzien van met pannen gedekte zadeldaken. Deuren en vensterkozijnen zijn van hout.

Waardering

Complex 'Bergwijck' bestaande uit boerderij en koetshuis/wagenschuur, gebouwd in 1859 in Eclectische stijl, is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische, typologische en ensemblewaarde, alsmede wegens de situationele en beeldbepalende waarde binnen het pre-stedelijk karakter van de lintbebouwing aan de Grindweg.