Inleiding

Complex met BOERDERIJ, daterend uit het midden van de 19e eeuw en twee aaneen gebouwde SCHUURBERGEN en bijbehorende SCHUURTJES. De schuurbergen en de schuren zijn in de loop der tijd tot stand gekomen als gevolg van ontwikkelingen in het boerenbedrijf. Het geheel is beeldbepalend gelegen op de hoek van de Rijnbandijk en de Prinses Irenestraat in Rijswijk.

Omschrijving

De voorgevel van de bakstenen boerderij is gericht naar de Rijnbandijk. Aan de achterzijde bevindt zich de deel. De vierroedige schuurberg van het aaneen gebouwde schuurbergen- en schurencomplex bevindt zich op circa acht meter achter de deel van de boerderij. De zesroedige schuurberg bevindt zich aan de rechterzijde hiervan met daarachter een oude stenen schuur met mestput en een jongere stenen schuur met lessenaarsdak. Links van de vierroedige schuurberg ligt een wagenloods met daarin een lemen vloer. Achter de wagenloods is een schapenhok voorzien van houten rabatdelen te vinden.

COMPLEX MET BOERDERIJ, TWEE SCHUURBERGEN MET AANGEBOUWDE SCHUREN, van algemeen belang vanwege

- de ensemblewaarde van de boerderij en bijbehorende schuurbergen met aangebouwde schuurtjes. Door de aanwezigheid van de schuurbergen en de aangebouwde schuurtjes is de ontwikkeling van het boerenbedrijf in de loop der tijd goed afleesbaar;

- de beeldbepalende ligging en als onderdeel van een boerenerf aan de zuidzijde van de Rijnbandijk; - de gaafheid en herkenbaarheid.