Boxmeer D 6949
Steenstraat 41, 5831 JA te Boxmeer

Omschrijving

R.K. Kerk van St. Petrus vanwege Eikehouten oxaal, 1634 gesneden door Jan Werkens uit Venray. Vijf bogen op gegroefde korinthische kolommen; friezen en consoles met renaissance-ornament; boven de kroonlijst een balustrade met nissen en heiligenbeelden; in elk van de twee bogen een paneel met het wapen van graaf Albert van den Bergh en een met dat van zijn gemalin. Boven het oxaal een gesneden orgelkas uit de tweede helft van de 17e eeuw met de wapens van graaf Oswald van den Bergh en zijn gemalin Maria Leopoldina, gravin van Oost-Friesland en Rietberg. Marmeren grafmonument, gemerkt I.B. Xavery 1741, voor graaf Oswald van den Bergh (overleden 1712) en zijn echtgenote Maria Leopoldina gravin van Rietberg (overleden 1718) in de vorm van een in de wand ingelaten sarcofaag met obelisk en treurende putto met schedel. Klokken: een klok genaamd "Petrus", gegoten door Jan van Venlo in 1448, "Maria", gegoten in 1410, "Jhesus", gegoten in 1448.

Ja Religieuze gebouwen Vanwege onderdelen kerk