Capelle aan den IJssel A 6981
's-Gravenweg 327, 2905 LB te Capelle aan den IJssel

Omschrijving

Boerderij uit de 17e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Boven de deur in de middenas puntgevel onder opgewipt dakgedeelte. Links een opkamer. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen. Belangrijk interieur in de opkamer: houten bedstee- en kastwand met pilasters en geprofileerde kroonlijst, alles gemarmerd. waarschijnlijk begin 18e eeuw. Tussen de bedsteden een doorgang, waarvan de houten wanden beschilderd zijn met drie Bijbelse taferelen. Een hiervan is overgewit, de beide andere stellen voor Christus en de Samaritaanse bij de put en Johannes de Doper, dopend in de Jordaan. Plafondschildering met putti en vogels, voorstellend de vier seizoenen. Schouw met in tegeltableau uitgevoerde getorste Ionische zuiltjes. Vloer van gele en groene plavuizen.