Akkerwoude I 5920
Haadwei 46, 9104 BG te Damwâld

Omschrijving

Voormalig gemeentehuis van Murmerwoude, gedateerd 1881. Groot blokvormig pand met verdieping; opgetrokken in rode baksteen, hardstenen plint, onder omlopend schilddak gedekt met pannen. Hoekschoorstenen met geprofileerde lijst en geprofileerde dekplaat. Geprofileerde waterlijst. Brede kroonlijst met cassetten en in de voorgevel met consoles. Getoogde zesruitsschuifvensters met blinden. Sluitstenen boven ramen aan voorgevel. Risalerende ingangspartij in midden van voorgevel met balcon op consoles boven ingang. Brede stucwerkomlijsting van ingang en venster op verdieping, waaromheen omlijsting met kuifstuk, halfronde bekroning (waarop eertijds stadswapen) tussen blokvormige begrenzingen, met naaldspitsje met knopen, hardstenen stoep met stoeppalen. Aan de achterzijde jongere aanbouw zonder verdieping onder schilddak. XIX B.

Ja Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Bestuursgebouw en onderdl