Korte Geer 1 B, 2611 CA te Delft
Korte Geer 1 A, 2611 CA te Delft

Omschrijving

V.m. Ammunitiemagazijn van Holland en Oude Zijdsarsenaal. Complex van gebouwen tussen Oude Delft en Geer, waarvan het zuidelijke deel uit 1601 dateert, doch later gepleisterd en verminkt werd met uitzondering van twee poortjes aan de Oude Delft met gebeeldhouwde sluitstenen en de gevels van de binnenplaats, die verlevendigd worden door natuurstenen banden en een getoogde natuurstenen poort en kruiskozijnen hebben. Noordelijk hiervan een sober gedeelte uit 1691-'92, het o.z. arsenaal, met bakstenen gevels op natuurstenen sokkel en eenvoudige houten kroonlijst. Rijk gebeeldhouwde gevelsteen met reliëf van Mars, omgeven door oorlogstrofeeen, omringd door wapenschilden. Hierbij aansluitend een gepleisterd gebouw (XVIII) met omlopend schilddak.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militaire opslagplaats