Assenstraat 14, 7411 JT te Deventer

Omschrijving

Onderkelderd huis met rijke, vier traveeën brede lijstgevel op hardstenen plint, bekroond door twee traveeen breed fronton. De lijst, boven de buitenste traveeen voorzien van vlieringlichten, vertoont in het midden op het fries een opgestrikt doekfestoen en op de uiteinden consoles behangen met bladfestoenen. Lijst en fronton voorzien van tand- en eierlijsten. Vensters met strekken en met geprofileerde natuurstenen en van een tandlijst voorziene dorpels. Rijke voordeuromlijstingen met frontons rustend op gesneden consoles en voorzien van bladmotieven; gesneden kalven en hoge bovenlichten. De van een tandlijst voorziene plint heeft getoogde kelderlichten tussen de vooruitspringende en met bladfestoenen prijkende muurdammen. Inwendig gang met stucplafonds. XVIII B.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)