Deventer E 2137
Brink 56, 7411 BV te Deventer

Omschrijving

De Waag. Aan het zuideinde van de Brink gelegen, vrijstaand rechthoekig gebouw van twee verdiepingen op een hoog basement en een met leien gedekt zadeldak achter een omlopende balustrade. Het gebouw is aan de hoeken voorzien van achtzijdige arkeltorens. Aan de noordwesthoek een van de grond af oprijzende achtzijdige traptoren en een op de voortop van het aan de voorzijde terugwijkende schilddak geplaatste dakruiter. Rijke gedetailleerde architectuur met overvloedig gebruik van natuursteen. Aan de noordzijde tegen de smalle voorgevel aangelegd, een door kolommen en gewelven gedragen en door balustrades omgeven bordes, toegankelijk via flankerende trappen. Bordes en opgang voorzien van balustrades met staande en liggende gebeeldhouwde leeuwen.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Handel en kantoor