Kernhemseweg 6, 6718 ZB te Ede

Omschrijving

Vermoedelijk laat 18e eeuwse, in schoon metselwerk opgetrokken boerderij van het middenlangsdeeltype onder met Hollandse pannen gedekt wolfdak; kopgevels met vlechtingen; zijgevels van woongedeelte ca. 1900 enigszins verhoogd. In de voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht en twee 3-ruits- en een 6-ruits-schuifraam (ramen) met luiken : dakkapel uit ca. 1920. In de linker zijgevel (gekoppelde) 4-ruits draairamen met luiken, kelderlicht en deur in woongedeelte; boven de dakvoet uitstekende dubbele deur en twee getoogde stalraampjes in schuurgedeelte. In de achtergevel getoogde deeldeuren met aan weerszijden een rond stalraam en een stel getoogde dubbele staldeuren, en erboven een hooiluik. In de rechter zijgevel rechthoekige betonnen stalramen. Op het erf een losse middenlangsdeel schuur (voorm.schaapskooi; XIX B) onder met riet en Hollandse pannen gedekt wolfdak; zijgevels in schoon metselwerk; kopgevels van gepotdekselde houten delen op bakstenen plint en met rechtgesloten dubbele deuren.