Lunteren K 6057
Postweg 64, 6741 BC te Lunteren

Omschrijving

"De Vaarkamp". Fraaie, in schoon metselwerk- met gepleisterde plint- opgetrokken boerderij (XIXb) van het middenlangsdeeltype onder met riet en gedeeltelijk met muldenpannen gedekt wolfdak; rechter zijgevel van woongedeelte iets verhoogd. In de voorgevel twee 3- en twee 6-ruits-schuiframen met luik(en), deur met 6-ruits bovenlicht en een 6-ruits zolderraam. In linker zijgevel kelderlicht, deur met 4-ruits venster met luiken in woongedeelte; drie getoogde, 6-ruits gietijzeren stalramen, staldeur en twee stel mestluiken in schuurgedeelte. In de achtergevel met vlechtingen getoogde deeldeuren met aan weerszijden een rondgesloten gietijzeren stalraam en een stel getoogde dubbele staldeuren, en erboven een hooiluik. In de rechter zijgevel twee vensters met draairamen en luiken; gevel van schuurgedeelte vernieuwd. Op het erf twee aan elkaar vastgebouwde middenlangsdeelschuren onder met Hollandse pannen gedekte wolfdaken; kopgevels met vlechtingen. De linker schuur heeft getoogde deeldeuren, twee staldeuren met 4-ruits bovenlicht en een hooiluik in de voorgevel en getoogde deeldeuren, twee getoogde stalramen en een hooiluik in de achtergevel. De rechter schuur heeft rechtgesloten deeldeuren en een staldeur in de voorgevel en in de achtergevel met geveltop van gepotdekselde houten delen, rechtgesloten deeldeuren en een hooiluik. Voorts op het erf twee vijfzijdige kapbergen voorzien van met riet gedekte kappen.