Eindhoven D 3295
Bergstraat 26, 5611 JZ te Eindhoven
Bergstraat 28, 5611 JZ te Eindhoven
Bergstraat 30, 5611 JZ te Eindhoven

Omschrijving

Poortgebouw met woningen van de voormalige, in 1870 voor de firma Mennen gebouwde lucifersfabriek. Pand, opgetrokken in rode baksteen met gepleisterde plint, met verdieping, onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen tuitgevels. In de voorgevel op de begane grond twee rond- gesloten T-vensters met natuurstenen vensterbank en een drietal deuren met rondgesloten bovenlicht, alle omgeven door een brede, geprofileerde stucwerklijst; brede, getoogde inrijpoort met dubbele deur en omgeven door gladde stucwerklijst. Op de verdieping een zestal, licht getoogde T-vensters met aan drie zijden een gladde stucwerk omlijsting en aan de onderzijde afgesloten door natuurstenen waterlijst. Gevel afgesloten met iets uitkragende lijst van siermetselwerk. Staafankers.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie