Doornspijk C 3057
Honingsveldweg 10, 8081 LP te Elburg

Omschrijving

Gaaf, uit 1876 daterend BOERDERIJ-COMPLEX bestaande uit: -boerderij van het middenlangsdeeltype, opgetrokken in baksteen en onder met riet gedekt wolfdak, waarvan de dakvoet bij het schuurgedeelte lager ligt dan bij het woongedeelte. Kopgevels met vlechtingen. In de voorgevel vier T-vensters met opgeklampte luiken, een deur met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom, staafankers met boven de twee middelste het jaartal 1876 en een halfrond gietijzeren raampje. In de linker zijgevel van het woongedeelte een kelderlicht en een 12-ruits schuifvenster met opgeklampte luiken. - in de rechter zijgevel een 4-ruits schuifvenster met luiken en zes halfronde gietijzeren stalraampjes. In het midden van de rond gietijzeren stalraam en een rechtgesloten staldeur. Staafankers in alle gevels. -door een houten tussenlid met het hoofdgebouw verbonden een oudershuis voorzien van bedrijfsgedeelte met middenlangsdeel en onder met riet gedekt wolfdak. Kopgevels met vlechtingen. In de voorgevel een 9-ruitsschuifvenster met opgeklampte luiken, getoogd ijzeren raam en koepelboogvenstertje. In linker zijgevel drie luikopeningen. In achtergevel deeldeuren in het midden met aan weerszijden een halfrond gietijzeren stalraam. Alle gevels met staafankers. Voor het huis een met hout omklede zwengelpomp.