Ezinge C 730
Burgemeester Brouwersstraat 4, 9893 PG te Garnwerd

Omschrijving

In 1889 gebouwde voormalige pastorie. Op bewerkte plint rustend, uit baksteen opgetrokken onderkelderd verdiepingsloos gebouw op rechthoekige plattegrond, gedekt door een met blauwe geglazuurde gegolfde pannen belegd schilddak met hoekschoorstenen met versiering en borden; verkropte kroonlijst. De voorgevel symmetrisch ingedeeld en uitgerust met pilasters op de hoeken; lichtgetoogde T-vensters; lichtgetoogde met stucwerk omlijste verdiept liggende ingang met dubbele paneeldeuren met sierroosters en bovenlicht, het geheel gevat in met gebosseerde hoekblokken afgezette risaliet, waarboven dakkajuit met drie gekoppelde vensters, stucversiering (rondbogig met in het midden een accoladeboog) en driehoekig fronton op pilasters. De zijgevels eveneens uitgerust met lichtgetoogde T-vensters en gebosseerde blokken. Het interieur bevat gepaneelde luiken. Voor het huis gietijzeren hek in eenvoudige, maar laat 19e eeuwse vormen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)