Finsterwolde H 427
C.G.Wiegersweg 1, 9684 EK te Finsterwolde

Omschrijving

Herv. Kerk op Kerkhof. De kerk bestaat uit het schip van een romano-gotische kruiskerk, uitwendig kenbaar aan de nissen-arkaden langs de noord- en zuidgevel, inwendig aan een in de muurdikte uitgespaarde gang, zoals aan de rijkst gedetailleerde kerken dezer school voorkomt (Termunten, en over de grens Engerhafen, Bunde e.a.) Koorsluiting jonger. De kerk bezit 19e eeuws meubilair t.w. preekstoel met klankbord en trap, doophek met banken (1817), herenbank met snijwerk aan achterschot en wangen (1813). Banken met paneelwerk, koorbetimmering met opzetstukken van voormalige banken, orgelbalustrade op zuilen. Orgel uit 1808, gemaakt door H.H. Freytag. Verschillende zerken waaronder een 17e eeuwse en twee 18e eeuwse. Gedenkbord bij de bouw van een toren in 1663.