Franeker A 4156
Franeker A 4154
Zilverstraat 16, 8801 KC te Franeker

Omschrijving

Woonhuis van drie volle verdiepingen onder pannengedekt schilddak tegen rechte kroonlijst aan voor- en achterzijde. De gevel met hardstenen plint gevat tussen geblokte lisenen en bekroond door een gesneden kroonlijst met modillons en hoekconsoles; dakkapel met snijwerk in Lodewijk XV-trant; grote topschoorsteen met ingezwenkte kap bekroond door bol. Lichtgetoogde deur met bovenlicht; dito vensters met roedeverdeling.

Het woonhuis is door middel van een lange gang verbonden met het achterhuis, waartussen een plaats.

De eveneens van lichtgetoogde deur en vensters met roedeverdeling voorziene achtergevel bekroond door kroonlijst op gesneden consoles; in het gevelveld drie cartouches waarop aangebracht respectievelijk ANNO 1779 en wapenschilden; staafankers.

In het interieur waardevolle elementen als deuren en kasten met Lodewijk-XV snijwerk, eikehouten trapleuning met dito snijwerk en twee schouwen respectievelijk met Lodewijk XV- en -XVI snijwerk en grisaille met musicerende putti; Lodewijk-XVI snijwerk en grisaille met het offer van Abraham.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)