Kleine Kade 27, 4461 AS te Goes

Omschrijving

Woonhuis (XVII?) onder schilddak met gepleisterde lijstgevel (XIX- XX) en voordeuromlijsting met gecanneleerde pilasters. Het pand heeft een verdieping en een zolderverdieping en is gedekt door een schilddak. De eerste verdiepingsbalklaag bestaat uit moer- en kinderbinten en de tweede uit een enkelvoudige balklaag. Het oorspronkelijke pand dateert vermoedelijk uit de 17e eeuw. De kapconstructie is in het begin van deze eeuw vernieuwd. In de gepleisterde achtergevel met eenvoudige gootlijst is een viertal 18e-eeuwse raamkozijnen opgenomen. De twee raamkozijnen ter hoogte van de beganegrond zijn, met de bouw van de serre in de jaren 30, vertimmerd tot binnendeurkozijn. Het interieur heeft op de begane grond twee kamers ensuite met deurpartij naast een naar achteren doorlopende gang. Het woonhuis is van belang vanwege zijn architectuur- en bouwhistorische waarden.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)