Turfkade 11, 4461 AP te Goes

Omschrijving

Museum. Laatgotisch huis 1533 met trapgevel van bak- en natuursteen met geprofileerde togen en cordonbanden. Gaaf voorbeeld van een geveltype, gekenmerkt door de overkraging der verdiepingen op bogen, die op kraagstenen tussen de vensters rusten.

De trappen van de top rusten op muurschalken, die op draagsteentjes geplaatst zijn en door ronde boogjes met de volgende trap verbonden zijn.

Grondverdieping met geprofileerde spitsboogdeurnis met kopjes aan de punten der driepasvulling, geplaatst tussen twee vensters met geprofileerde bogen.

Verdieping met korfbogen en tweede verdieping met twee driepasbogen. Zeventien mooie bloemankers. Boven de ingang steen met wapen van Karel V. Inwendig: balkneuten (XVIIa) in de benedenvertrekken gekleurde tegels (XVII) en overwelfde kelders.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)