Zusterstraat 11 A, 4461 JA te Goes
Singelstraat 13, 4461 HZ te Goes

Omschrijving

Toegangspoort tot het v.m. Burgerweeshuis. Hardstenen boogpoort, voorzien van het Wapen van Zeeland, en voorts van guirlandes en kinderfiguren, gebeeldhouwd XVIII. Aan het binnenterrein achter de poort belangrijke restanten van het v.m. Klooster der Zwarte Zusteren; gebouw van twee verdiepingen met laat-gotisch houtskelet.

Het haaks op de latere voorbouw staande achterhuis bezit een gothische opbouw met houtskelet, waarbij de sleutelstukken met peerkraalprofiel zijn versierd.

De kap is weliswaar van sporen ontdaan en van dakbeschot voorzien, doch de spanten zijn bewaard gebleven. Linksachter een aanbouw onder pannen zadeldak welke, gezien de waterlijst, en de natuursteen hoekblokken in oorsprong 17e eeuws kan zijn en waarvan de kap waarschijnlijk in de 18e eeuw is vernieuwd. Gevel aan binnenplein in blokken gepleisterd.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid