Kloetinge A 2695
Marktveld 20, 4481 BH te Kloetinge

Omschrijving

Fors pand uit de late 18e eeuw onder pannen schilddak, hoekschoorstenen. Voordeuromlijsting en bovenlicht. Vensters behangen met houten zonneschermen. Voormalige pastoriewoning. In 1837 is aan de oostzijde van het huis, aan de kant van het Geertesplein, onder een apart schilddak een aanbouw gebouwd naar een ontwerp van de Goese stadsarchitect L.P. de Lannée de Bétrancourt. In de naar het Geertesplein gekeerde gevel gedenksteen uit 1934 "Buys Ballot 1817-1890" de bekende natuurkundige die als zoon van een dominee in het huis is geboren. Het huis is in 1925 gerenoveerd, naar een ontwerp van architect Goethals. Uit die tijd dateren bijvoorbeeld het interieur en het terras aan de achterzijde, met de stenen bloembakken.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)