Beesd L 832
Beesd L 831
Nieuwe Steeg 2, 4151 CR te Acquoy
Lingedijk 22, 4151 EE te Acquoy

Omschrijving

"Huize Acquoy" of "Oranjeboerderij"; nabij de Lingedijk, op een terp gelegen, uit 1798 daterende boerderij van het middenlangsdeeltype (T-huis); aan de westzijde iets uitspringend, dwarsgeplaatst voorhuis onder met blauwe muldenpannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; schuurgedeelte onder met blauwe muldenpannen en riet gedekt wolfdak, waarvan de nok hoger ligt dan die van het voorhuis en dat aan de achterzijde doorloopt over de overstek boven de deeldeuren in het midden van de achtergevel.

De schuur verbreedt zich aan de oostzijde met een kleine sprong na het in de schuur uitgebouwde woongedeelte.

De muren van het woongedeelte zijn aan de westzijde wit gepleisterd; de muur van de schuur is aan de westzijde vernieuwd. De vensters in het woongedeelte zijn op een na voorzien van vernieuwde ramen met kleine roedenverdeling.