Lintelerweg 5, 7471 LB te Goor

Omschrijving

Bijgebouw bij "Huis Heeckeren". Eenvoudig bijgebouw, uit het begin van de 19e eeuw waaraan in 1830 het dwarsgeplaatste hogere bouwlichaam zou zijn toegevoegd.

Het geheel is opgetrokken uit grauwe baksteen en wordt gedekt door met pannen belegde schilddaken, waarvan het schild aan de achterzijde van het lagere gedeelte is afgewolfd; goot op klossen, waaronderlangs alleen bij het hogere bouwlichaam een ongeprofileerde cementlijst loopt.

Vensters en deuren van verschillende afmetingen; sommige der deuren zijn gevat binnen een ronde ontlastingsboog van anderhalf steens strek met sluitstenen.

Het hogere bouwlichaam heeft op zolderhoogte mezzanino-vensters met oorspronkelijk 8-ruits verdeling; boven de vensters anderhalf steens strekken.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.