Goudswaard E 1566
Dorpsstraat 19, 3267 AE te Goudswaard

Omschrijving

Ned.Her.Kerk. Rechthoekige zaalkerk met houten tongewelf en trekbalken, verlicht door rondboogvensters, 18e eeuw. Eenvoudige toren met ingesnoerde naaldspits, waarschijnlijk uit 1721. Tot de inventaris behoren: een preekstoel in Lodewijk XVI-VORMEN met koperen lezenaar en doophekkenhouder. Een doophek met koperen doopboog uit dezelfde tijd en een voorzangerslezenaar. Vier eenvoudige banken, waarvan twee met overhuiving, 18e eeuw. Drie koperen kronen, 18e eeuw. Enkele zerken uit de 16e en 17e eeuw. Eenklaviers orgel, in 1809 gemaakt door P.J. Geerkens. In 1982 gerestaureerd door Leeflang Orgelbouw. Klokkenstoel met klok van P. Waghevens, 1503, diam. 82 cm en een klok van een anonieme gieter, 14de of 15de eeuw, diam. 60,5 cm.