's-Gravenhage D 1462
Oude Molstraat 22, 2513 BB te 's-Gravenhage
Oude Molstraat 22 A, 2513 BB te 's-Gravenhage

Omschrijving

PAND met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst. Parterre voorzien van houten winkelpui, drie verdiepingen met schuifvensters in eenvoudige omlijstingen en dwars geplaatst zadeldak tussen puntgevels. Het in oorsprong 16e-17e eeuwse onderkelderde huis heeft een keldertrap uit de bouwtijd met hardstenen platen op de treden. De kelder met tongewelf wordt verlicht door een vloerluik nabij de voorgevel. De begane-grond bezit een vloer van eiken delen en een zoldering met moer- en kinderbalken. Spiltrap uit de bouwtijd. In de moerbalk boven de spiltrap een getoogd kalf. Op de eerste verdieping een balkenzolder met moer- en kinderbalken en sleutelstukken. In de scheidingswand tussen nr 22 en 24 vakwerk en houten deuromlijsting uit de bouwtijd. Ook de tweede verdieping heeft in de scheidingswand vakwerk, alsmede een balkenzoldering. De moerbalk boven de spiltrap bezit hier, evenals op de begane-grond, een getoogd kalf.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis