's-Gravenhage D 1336
Oude Molstraat 24 A, 2513 BB te 's-Gravenhage
Oude Molstraat 24, 2513 BB te 's-Gravenhage

Omschrijving

Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, 18e eeuws karakter, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepingen, afgedekt door zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels. Winkelpui derde kwart 19e eeuw met pilasters waarvan de kapitelen gesneden putto-kopjes vertonen. Het in oorsprong wellicht 16e eeuwse pand heeft een kelder (stahoogte), afgedekt door een enkelvoudige balklaag. Houten keldertrap uit de bouwtijd, plavuizenvloer en witte tegels tegen de kelderwanden. Boven de kelderdeur een kastdeurtje met gehengen. Het pand bezit een eikehouten spiltrap met sierlijst. De begane-grond heeft een balkenzolder en deuren met rechthoekige, geprofileerde panelen, overdekt binnenplaatsje met 15-ruitsschuifvenster en deur in een kozijn 18e eeuws. Op de verdieping een balkenzolder met een moerbalk, gedragen door sleutelstukken. Eierlijst tegen achterwand. In de scheidingswand tussen nr 22 en 24 vakwerk en een houten deurkozijn uit de bouwtijd.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)