's-Gravenmoer B 3334
Hoofdstraat 72, 5109 AD te 's Gravenmoer

Omschrijving

In baksteen opgetrokken BOERDERIJ van het langstraatse type, tweede helft 17e eeuw; woongedeelte onder met pannen gedekt zadeldak tegen tuitgevel met vlechtingen, bakstenen makelaar, schuurgedeelte onder met riet gedekt wolfdak met afhang gedekt met pannen. In voorgevel deur met snijlicht en vijf 6-ruitsschuifvensters (op begane grond met luiken); in linker zijgevel een 6-ruitsschuifvenster, een deur met bovenlicht en een 4-ruitsvenster; in afhang een vijftal halfronde houten stalvensters en opgeklampte staldeuren; achtergevel en achterste deel rechter zijgevel recent geheel vernieuwd; in rechter zijgevel een 4-ruits, een 16-ruits, een 20-ruits en een 3 ruits venster, alle met luiken; in rechter zijgevel tussen voor- en achtergevel een sprong; gedeelte direct na de sprong onderkelderd; staafankers; alle gevels met leemkleurige verf bestreken.