Bruinisse F 885
Oudestraat 27, 4311 AV te Bruinisse

Omschrijving

Voormalige mosselvisserswoning (XIX A), pandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met afhang aan de achterzijde en een gedeeltelijk in de afhang opgenomen vertrek onder afzonderlijk met pannen gedekt zadeldak. Gebosseerd gepleisterde voorgevel met drie 9-ruits schuifvensters en een omlijste deur met bovenlicht, waarin een levensboom. Achtergevels in schoon metselwerk en met in totaal twee vensters met T-ramen en 3-ruits bovenlicht, en een deur met 4-ruits bovenlicht. Inwendig: volledig oorspronkelijke inrichting van het interieur, kamers met betimmerde wanden, waarin bedsteden en kasten; houten vloeren en eenvoudige marmeren schoorsteenmantel in het voorhuis; plavuizen vloeren en twee haardplaatsen in het achterhuis; enkelvoudige balklagen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)