529108 - Historische stadswallen
Utrecht A 4664
Utrecht A 4671
Utrecht, Restanten verdedigingswerken

Wolvenplein 27 - Gevangenis - kerk

Omschrijving Complexonderdeel 2

KERK in 1903 gebouwd naar ontwerp van architect W.C. Metzelaar, via luchtbrug en verbindingsgang verbonden met oostelijke cellenvleugel. Eenvoudig pand op rechthoekige plattegrond, met één bouwlaag en aan weerszijden drie getraliede rondboogvensters. Gemetselde gevels en zadeldak met zinkenroeven. Geheel gewijzigd interieur met een geornamenteerde houten dagziende kap.

Waardering

Kerk van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van gevangeniscomplex Wolvenplein en als zodanig vanwege de cultuurhistorische waarde vanuit het oogpunt van de geschiedenis van de straftoepassing.

Restanten van de verdedigingswerken, zich uitstrekkend over het gevangeniscomplex, welke van belang zijn uit het oogpunt van krijgshistorische waarde.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Omwalling