Groningen K 3556
Groningen K 4142 A1
Groningen K 4142 A2
Noorderhaven 72, 9712 VM te Groningen
Vishoek 2, 9712 AR te Groningen

Omschrijving

Breed pakhuis "de Sleutel" onder dwars zadeldak met trijshuisje in daarvoor gebouwde topgevel. De verdieping gaaf met slechts weinig kleine lichtopeningen; beganegronds linkerhelft oorspronkelijk, rechterhelft in kantoor gewijzigd, blijkens jaartallen op de "neuten" onder de deurposten in 1746. Achtergevel met halfronde lichtopeningen.

Pakhuis 'Kleine Sleutel' (Vishoek 2). Laat 17e eeuws uit baksteen opgetrokken onderkelderd pakhuis; twee verdiepingen onder pannen gedekt zadeldak, aan een zijde tegen puntgevel met vlechtingen.

Oorspronkelijk bierbrouwerij. De zuidgevel draagt een overwegend 19e eeuws karakter met rondboogvensters met ijzeren tralies en trijshuisje op gesneden consoles in speciaal daarvoor gebouwde puntgevel; in het gevelveld sporen van de oorspronkelijke deur- en vensteropeningen; ovaal venster; lelie-ankers.

In de oostgevel twee rechthoekige vensters met houten lateien; staafankers. Inwendig oorspronkelijke vloeren op moerbalk- en kinderbintconstructie.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Pakhuis