Haarlem I 4601
Van Tubergenpad 10, 2012 GX te Haarlem

Omschrijving

In oorsprong 18e-eeuws WOONHUIS met verdieping onder pannen zadeldak tussen puntgevels, met aan de Vaartzijde een driezijdig uitgebouwde tuinkamers, met uitkragende kroonlijst met tandlijst en consoles, behorend tot het voormalige Vaartzicht.

Het woonhuis bevat voorts zesruitsschuifvensters beneden en vierruitsschuifvensters op de verdieping aan beide lange zijden en aan de korte zijden een uitgebouwde schoorsteen; de tuinkamer bevat beneden vierruitsschuifvensters en een platafgedekte bovenbouw met gepleisterde gevels met blokgroeven, voorts voorzien van zesruits Franse ramen en een kroonlijst.

Woonhuis met tuin van belang als pendant van het meer noordwaarts gelegen woonhuis met tuinkoepel, wellicht hetzelfde als genoemd in Hildebrands 'Camera Obscura'.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)