Haarlem D 6591
Oude Groenmarkt 4, 2011 HL te Haarlem

Omschrijving

17e eeuws, onderkelderd WOONHUIS met voor- en achterhuis onder pannen schilddaken; de bakstenen voorgevel op natuurstenen plint bevat op de beganegrondverdieping een 19e eeuwse houten winkelpui met dubbele ingang in het midden en getoogde vensters ter weerszijden, afgesloten met een puibalk, op de verdieping een drietal zesruitsschuifvensters, en wordt afgesloten door een fries met consoles en een kroonlijst.

Inwendig een tongewelfde kelder, en op de verdieping (thans genummerd Warmoesstraat 1 D) een moer- en kinderbalkenplafond, gesteund door muurstijlen met korbeels en sleutelstukken; de kinderbalken zijn beschilderd met een leliemotief; in de oostwand bevinden zich voorts nog drie lichtnissen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis