Amsterdam R 4612
Hobbemastraat 12, 1071 ZB te Amsterdam

Omschrijving

"Lizzy Cottage" Op een hoek gesitueerde, vrijstaande villa, met verdieping, op onregelmatige grondslag, onder een samenstel van schilddaken op verschillende niveau's (bij zijvleugels met licht overstek), bekroond door fioelen. Gebouwd in 1902 door A.W. Weismann, in Engelse First-Movement stijl. Opgetrokken in baksteen, met gedeeltelijke toepassing van houten stijlen en consoles (in overkragende gedeelten). Rondbogige, met natuursteen omlijste ingang met stoep. Boogvormige erker op de hoek -een terrazzo-fries bevattend met een voorstelling van putti met guirlandes- waarboven een overkragend veelhoekig gedeelte, aansluitend op de erker boven de ingang en de erker aan de rechterzijgevel, welke rechtsboven een terrazzo-fries bevat met een voorstelling van dansende vrouwen, in drie groepen van drie.