Amsterdam R 4717
Honthorststraat 20, 1071 DE te Amsterdam

Omschrijving

Vrijstaande VILLA, gebouwd 1904-06 door Ed.Cuypers, op onregelmatige grondslag, met bel-etage en verdieping onder een door voluten bekroonde kap, samengesteld uit een schilddak en zadeldaken met dakkapellen en oculus, in een enigszins op de Engelse 19e eeuwse landhuisstijl geinspireerde trant. Opgetrokken in baksteen, op natuurstenen sokkel, vakwerk in de zolderverdieping; vensterdorpels in natuursteen. Met natuursteen beklede ingangspartij met rondboog - waarin reliëf met bladmotief - boven een hoge stoep met smeedijzeren leuningen. Aan linkerzijgevel een grote serre met zijbalkon. Op rechterhoek een hoogopgaande schoorsteen met opengewerkte top. Houten veranda's. Rondom een smeedijzeren tuinhek met natuurstenen sokkel en steunen van afwisselend natuur- en baksteen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)