Amsterdam R 4182
Honthorststraat 25, 1071 DC te Amsterdam
Honthorststraat 27, 1071 DC te Amsterdam
Hobbemakade 12, 1071 XK te Amsterdam

Omschrijving

Brandweerkazerne, gebouwd 1897 door H.Leguyt. Vrijstaand gebouw met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen in eenvoudige neo Hollandse Renaissancestijl. Opgetrokken in helder rode baksteen, afgewisseld met donkerder gekleurde banden, op natuurstenen sokkel; hardstenen lijsten. Risalerende zijvleugels elk onder schilddak, met trapgevel, versierd met natuurstenen klauwstukken, balusters en cartouches met diamantkoppen, en stadswapen van Amsterdam. In het midden drie rondbogige ingangen, waarboven twee lantaarns ter weerszijden van de natuurstenen plaat met inscriptie: Brandweer. Aan linkerzijgevel een tot in de dakkapel doorgetrokken erkerpartij. Middenaccent door kleine trapgevel met klauwstukken.

Ja Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Overheidsgebouw