Kasteellaan 11 c, 6081 AN te Haelen
Kasteellaan 11 d, 6081 AN te Haelen
Kasteellaan 11 a, 6081 AN te Haelen
Kasteellaan 9 a, 6081 AN te Haelen
Kasteellaan 11 b, 6081 AN te Haelen
Kasteellaan 9, 6081 AN te Haelen

Omschrijving

KASTEEL ALDENGHOOR, gelegen op een omgracht terrein. Hoofdgebouw, bestaande uit twee haaks op elkaar staande vleugels met wolfdaken, uit de zeventiende eeuw en uit de achttiende tot twintigste eeuw, met op de binnenhoek een zware ronde toren van baksteen en mergel, uit de vijftiende of zestiende eeuw, achttiende-eeuwse hoge spits; op drie hoeken van de zeventiende-eeuwse hoofdvleugel, vierkante torentjes. Inwendig o.a. een zeventiende-eeuwse zandstenen schouw, en een zaaltje met Lodewijk XV-betimmering. Voorburcht in haakvorm uit de zeventiende of achttiende eeuw; de ingangsvleugel met ten dele gewijzigd mansardedak en poortpaviljoen met zadeldak tussen gezwenkte topgevels. De doorgang aan de veldzijde met sluitsteen 1750 en onder een fronton; aan de hofzijde een sluitsteen met 1886. Brug met drie gemetselde bogen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats Kasteel