Hardinxveld-Giessendam I 556
Hardinxveld-Giessendam I 557
Binnendams 28, 3373 AD te Hardinxveld-Giessendam
Binnendams 26, 3373 AD te Hardinxveld-Giessendam

Omschrijving

In oorsprong mogelijk nog 18e eeuwse BOERDERIJ ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken, met wolfeind aan voorzijde en tuitgevel aan linkerzijde; rechts onderkelderde opkamer, keldervenster een dubbel vierlicht met luik, opkamervenster met kleine roedenverdeling en luiken, de voorgevel is voorts voorzien van een gecementeerde plint en een twintigruitsschuifvenster met luiken, en een negenruitsschuifvenster en vlechtingen in de top, levensboom in bovenlicht, links een zesruitsschuifvenster met luiken. In de linkerzijgevel twee zesruitsschuifvensters, bij rechterzijgevel twee aanbouwen onder rieten zadeldaken, de voorste met vlechtingen in punttop, de achterste met hoge inrijdeuren en houten punttop.