Harlingen
Harlingen

Hoog oprijzend hoekpakhuispand onder lang zadeldak, tussen topgevels; geheel gaaf en in jaartalstenen gedateerd 1647. Frontgevel trapvormig beëindigd. Beganegronds ingang en twee tweelichtskozijnen, waarboven rondbogen met aanzetblokken en kopje als sluitsteen; dergelijke bogen boven de driemaal twee en een vensters der verdiepingen, die oprijzen boven een fries met vijf gebeeldhouwde sier- en jaartalstenen w.o. de naamsteen: de Blauwe Hand. Langs de zijden van de gevel en van de vensters kant- en negblokken. De kozijnen zijn alle geprofileerd. Zijgevel met hijsluiken; achtergevel puntvormig beëindigd, heeft ontlastingsbogen met natuurstenen blokken.

JaGrote Bredeplaats358861 BAHarlingen

Jaoorspronkelijke functieHandelsgebouwen, opslag- en transportgebouwenOpslag