Amsterdam O 2437
Hoogte Kadijk 148 A, 1018 BV te Amsterdam
Hoogte Kadijk 148 B, 1018 BV te Amsterdam
Hoogte Kadijk 148 C, 1018 BV te Amsterdam
Hoogte Kadijk 150, 1018 BV te Amsterdam

Omschrijving

Aaneengesloten reeks onderkelderde dijkwoningen met bel-etage en bovenverdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak met dakkapellen met hijsbalk, tussen puntgevels, gebouwd naar ontwerp van G. Moele, J. Moele en G. Moele jr. in 1828 (de zgn. Sibbelwoningen). De woningen zijn spiegelbeeldig aan elkaar gebouwd, met telkens in het midden een hardstenen stoep en drie gekoppelde paneeldeuren met verdeelde bovenlichten. De souterrains hebben een eigen ingang met stoep en laag venster, de benedenwoningen twee gekoppelde zesruitsschuifvensters en de bovenverdieping los geplaatste lage vensters. Het geheel wordt afgesloten met een rechte gootlijst. De achtergevel is gepleisterd en voorzien van gekoppelde vensters en lage dakkapellen.