Hattem I 5
Geldersedijk 24, 8051 SG te Hattem

Omschrijving

Voormalige, uit 1909 daterende veldoven, bestaande uit vier zware muren op rechthoekige plattegrond (ca. 20 x 11 m2). Tegen de beide korte zijden oorspronkelijk twee steunberen, waarvan er thans nog een aanwezig is. In de beide lange zijden een reeks poortjes (vuurmonden) en op de beide lange zijden een achttal schoorstenen. Tegen de beide lange zijden een zijbeuk onder met pannen gedekt lessenaarsdak. Voormalige, uit ca.1900 daterende veldoven, bestaande uit vier zware muren op rechthoekige plattegrond (ca.20 x 11m2). In de muren van de beide korte zijden de sporen van twee voormalige steunberen. In een der korte zijden een rondboogpoort, gebruikt voor het inzetten en uithalen der stenen. Rondom op de muren in totaal 22 schoorstenen. Vuurmonden in de beide lange zijden gedicht.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie