Markt 2 A, 8051 EZ te Hattem

Omschrijving

Toren Herv. kerk. De toren heeft een romaanse, tufstenen onderbouw, versierd met boogfriezen (XII). Verhoogd in de 15e eeuw en van een spits met open peerbekroning, waarin het uit 1928 daterende Taylor-carillon, voorzien in 1611. Over de benedenverdieping van de toren een tufstenen kruisribgewelf. Voor de toren een classicistisch portaal met gebeeldhouwd wapen en het jaartal: MDCCLIII. De toren is gerestaureerd in ca. 1920.

Klokkenspel, bestaande uit 25 klokken van J. Taylor & Co., 1927, en 13 moderne klokken. Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan één van G. Klinge, 1455, diam. 127 cm. en één van G. Schimmel, 1686, diam. 115,4 cm. Mechanisch torenuurwerk, circa 1928, later voorzien van elektrische opwinding.

Ja Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel Kerktoren