Maasgouw
Heel

ST. STEPHANUSKERK.

Westtoren van kolenzandsteen en keien, XII, en met een tufstenen bovenbouw, XIII. Schip en koor, gebouwd in 1901 en 1907 door C. Franssen met toepassing van vier hardstenen zuilen, XV der oude kerk. Twee barokke altaarretabels, XVIII. Romaanse doopvont, XII B. Twee biechtstoelen, 1730 en 1734. Preekstoel, 1705. Kerkbanken, XVII of XVIII. Houten beelden: Annatrits, XVIa (Maria XIX B7, H. Rochus, midden XVIII, twee adoranten, midden XVIII. Vijf grafkruisen op het kerkhof, XVII- 1737, alsmede een kruis en een grafmonumentje. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van een anonieme gieter, 1380, diam. 85 cm en twee klokken van J. Sulris, 1524, diam. resp. 104 cm en 128 cm. In angelustorentje een klok van een anonieme gieter, 1450?, diam. 35 cm. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1926, voorzien van elektrische opwinding.

JaMgr. Savelbergweg796097 AEHeel

Jaoorspronkelijke functieReligieuze gebouwenKerk en kerkonderdeelKerk